fbpx

PRO verksamheten

Golf Academy

PRO verksamheten

Golfträning med PGA National Golf Academy

PGA National skall erbjuda en anläggning i toppklass och vi strävar alltid efter att bli bättre. Träningsverksamheten är en viktig del av anläggningens helhet där vi också eftersträvar toppklass. Vi har nu flertalet nya golftränare på anläggningen.

Tidigare har verksamheten bedrivits av extern part. Inför 2022 tar vi ett nytt grepp om träningsverksamheten. PGA National tar tillbaka verksamheten ”in house,” och ingår samarbeten med lämpliga instruktörer. Vi satte tidigt en idé om målet för PGA National Golf Academy och börjande samtala med olika instruktörer för att se vilka som skulle vara med på resan. Våra idéer mynnade ut i en vision:

”PGA National Golf Academy skall vara den prioriterade anläggningen i Skandinavien för utveckling av golfspelare; Sveriges National Arena för golf. Vi skall erbjuda expertis inom alla delar som behöver utvecklas för att spelaren ska nå sin fulla potential.”

Marina Bagler är ansvarig för PGA National Golf Academy samt en av golftränarna:

”För mig är golf, världens roligaste och mest sociala sport. På PGA National eftersträvar vi en familjär miljö där vi delar kärleken för sporten. Med förutsättningarna vi har på anläggningen vill vi skapa Sveriges National Arena för golf. Vi har som roligast när vi spelar golf på den nivå vi vill vara på och därför har vi identifierat olika fokusområden att utgå från när vi hjälper golfare att utveckla sitt spel”

Marina Bagler är en av tränarna

Varje golfare är unik.

Därför startar varje möte med en nulägesanalys. Målet är alltid att uppnå maximal effekt med minimal insats. I nulägesanalysen utgår vi från våra fokusområden:

– Utrustning
– Teknik
– Sömn
– Mentalt
– Strategi
– Kost
– Fysik

”Vi är fortfarande i uppbyggnadsfas där vi planerar mycket men det är väldigt kul att se Julia (Kretz, ny instruktör på anläggningen) i full gång! Hon har redan fyllt ett antal Avrostningskurser. Det kommer erbjudas många event och kurser under säsongen, så håll utkik så ni inte missar något.

Det ska också bli väldigt spännande att följa Patrick (Oderling, också ny instruktör på anläggningen) med hans spetskompetenser inom sömn och mentalt tillstånd. Flow är det ideella tillståndet vi vill befinna oss i ute på banan men också i det vardagliga livet.”

Samtliga golftränare är utbildade av PGA of Sweden.

Kom ihåg, golfträning är så mycket mer än bara en sving!

Julia Kretz är en av instruktörerna. Patrick Oderling är PROn som är expert på flow och sömn