fbpx

Inför rundan

Inför rundan

Golfupplevelser i toppklass
För er som besöker oss för att spela ute på någon av våra banor vill att ni ska få en så bra golfupplevelse som möjligt. För att skjuta bra scorer på banan krävs förberedelser. Därför rekommenderar vi golfare att komma till anläggningen i god tid samt genomföra en bra uppvärmning. Golfupplevelsen startar därför på rangen. Läs mer om hur ni får extra bollar här.

Bollkort

Välj rätt tee
Vi vill ge den bästa möjliga upplevelsen och därför har vi inte röd-blå-gul-vit tee längre. Vi använder oss av Hektometer tee. Det innebär att ni väljer hur långt ni vill spela banan. Testa gärna olika tees utefter väder, vind, dagsform eller för att få en ny upplevelser när ni spelar våra banor fler gånger.

Lakes Course har sju tees från tee 48 (4840 meter) till tee 68 (6781 meter). Links Course har sex tees från tee 49 (4950 meter) till tee 68 (6835 meter). Beroende på handicap och förutsättningar för dagen kan du själv välja tee/svårighetsgrad och få en bättre golfupplevelse. Om du är osäker på vilken tee som passar dig, kan vi ge en rekommendation.

Mått och pinnplacering
Banans mått hittar du på samtliga sprinklerlock, avståndet är till framkant av greenen.

Bokningsregler

  • Reserverade starttider
   Första bokningsbara tid är 08:00.
   Fram till oktober finns specifika starttider som endast kan bokas av medlemmar. Som medlem kan du även boka tiderna 07:30-07:50 (spel tillåts ej före 07:30).
  • Bokningar
   Medlemmar får maximalt inneha 3 bokade starttider per bana samtidigt. Utav dessa bokningar får maximalt 2 starttider vara bokade på helger.
  • Ankomstregistrering
   Registrera er ankomst senast 15 minuter före bokad tid. Det görs i receptionen alternativt i golfterminalen i kioskhuset eller min golf app –”MGBokning”. Vi rekommenderar medlemmar till att använda appen.
  • No Show
   Om ni inte ankomstregistrerar er, alternativt ej avbokar er starttid senast 30 minuter före start, debiteras du full greenfee. Som medlem debiteras du halv greenfee.

Vid upprepade förseelser kan berörd person att stängas av för bokning under 14 dagar.

Introduktionskort
PGA medlemmar spelar fritt 5ggr/säsong

SGF-kort
Besök ska föranmälas för att klubben ska förväntas bjuda på fritt spel. Användning av introduktionskort och kort för förtjänsttecken begränsas till en gång per år och klubb.

Ordningsregler

Golfbilar
Golfbilar får endast köras på fairways och vägar. Det är förbjudet att köra i ruffen och överträdelse kan leda till att sällskapet får lämna banan. Beroende på väder, kan banchefen förbjuda användning av golfbilar med kort varsel. Gäster kan hyra golfbil för 600 kr (gäller för 18 hål), medlemmar, gäst till medlem och gäster med läkarintyg betalar 350 kr. Business Club medlem betalar 300kr

Ellwee
Elscooters får endast köras på fairways och vägar. Det är förbjudet att köra i ruffen och överträdelse kan leda till att sällskapet får lämna banan. Beroende på väder, kan banchefen förbjuda användning av elscooter med kort varsel. Gäster kan hyra elscooter för 400 kr (gäller för 18 hål), medlemmar, gäst till medlem och gäster med läkarintyg betalar 300 kr.

Vid dimma
Av säkerhetsskäl får ingen gå ut förrän greenen på första hålet på Links Course syns från klubbhuset. När dimman släppt, går alla ut från första tee. Första bokade starttid är först ut. Därefter sker löpande start. Vår erfarenhet är att golfare skapar ett flyt genom att samarbetar med att fylla ut starttiderna med fulla 4-bollar, samt vara redo när det är sin tur att slå ut. Detta gör att vi tar ikapp förseningar väldigt fort i de flesta fall.

Vid frost
Vår Course Manager ger klartecken när det är dags för spel, det är alltså inte personal i reception och shop som tar detta beslut. Alla går ut från första tee. Första bokade starttid är först ut. Därefter sker löpande start. Vår erfarenhet är att golfare skapar ett flyt genom att samarbetar med att fylla ut starttiderna med fulla 4-bollar, samt vara redo när det är sin tur att slå ut. Detta gör att vi tar ikapp förseningar väldigt fort i de flesta fall.

Hundar
Kopplade hundar är tillåtna på banorna, ej på greenerna. Hundar är ej tillåtna i klubbhuset.

Transport
Vagnar får inte transporteras på tee, green, eller foregreen. Vagnarna får heller inte transporteras mellan green och bunker. Använd vägarna så ofta det går.

Planteringar
Om bollens läge, sving eller utslagspunkt påverkas av ett nyplanterat träd, ska bollen droppas.

Lokala regler

Lakes Course

Link Course