fbpx

Klubbmästerskap 2022

Kommande tävlingar

Klubbmästerskap 2022

Prestigefyllda KM är nu avgjort

Moa Andersson och Martin Dunhoff kan nu titulera sig som klubbmästare 2022 i dam och herrklassen på PGA Sweden National efter helgens klubbmästerskap. Det blev en helg med massa glädje och bra golfspel, trotts bitvis tuffa förhållanden.

Segrare i damklassen

Under året har vi ökat i antal medlemmar och i antal spelade ronder för damer på anläggningen, men startfältet i KM blev komprimerat. Vilket kan bero på konkurrensen från talangen Moa Andersson som vann med 28 slags marginal, och totalt 156 slag (76 + 80) efter spel på Lakes och Links Course.

”Jag vill tacka mina medspelare, då vi haft två väldigt roliga dagar. Jag vill även tacka PGA National som anordnar mästerskapet och tävling. Samt tack till alla banarbetare som hållit banorna i så fint skick under helgen” säger Moa i sitt tacktal.

Moa Andersson sprider glädje under KM på PGA Sweden National

Segrare i herrklassen

Förra året var det Moa’s bror Gustav Andersson som tog hem segern med god marginal på herrsidan. Men detta år fick han se sig slagen av både Per Nilsson och Martin Dunhoff där ett särspel länge hängde i luften. Martin lyckades dock avgöra på Links Course hål 18 och vinna på 141 slag (71+70).

”Självklart vill jag börja med och tacka Marina Bagler och det fantastiska engagemanget och det glada leende man blir bemött utav, inte bara nu under KM utan varje gång man kommer hit. Tack till mina medspelare både igår och idag för trevliga rundor. Tack även till PGA National för vår fina anläggning” säger Martin i sitt tacktal.

Martin Dunhoff läser sin putt i klubbmästerskapen på PGA Sweden National

Övriga resultat

Flickjunior
Moa Andersson 156 slag (76 + 80)

Pojkjunior 
Gustav Andersson 143 slag

D50
Anna Forseén 184 slag (92 + 92)

D60
Maria Magdalena Stollenwerk 198 (92 + 106)

H22
Mattias Rasch Skogh 149 slag (74 + 75)

H40
Martin Dunhoff 141 slag (71+70)

H50
Michael Nilsson 148 slag (75 + 73)

H60
Staffan Andersson 146 slag (72 + 74)

H70
Rune Petersson 167 slag (90 + 77)

Komplett resultatlista hittar ni här.

Fler medlemmar

PGA Sweden National fortsätter öka i antal medlemmar, vilket vi tycker är väldigt roligt! Extra roligt är att det senaste tillskottet Mattias Rasch Skogh oblygt gick och vann H22 klassen.

”Jag blev medlem i tisdags och flyttade till Skåne i måndags så det har varit en intensiv vecka. Jag hann spela Lakes en gång innan KM. Jag har känt mig väldigt välkommen till en fantastik anläggning med två otrolig roliga golfbanor.” säger Mattias.

Rune Petersson som vann H70 klassen håller med: ”Jag vill tacka mina medspelare. Jag har träffat nya medlemmar som är gamla medlemmar.”

Vill du också vara med på vår resa?
Läs mer här

Se till att vara med och tävla i members cup, samt våra kommande tävlingar.